Over ons

Samen werken is opgericht door Marike van Spanje.

Marike

Marike combineert een complete achtergrond met de voor het coaching-vak benodigde sensitiviteit.

Haar kracht ligt met name in het herkennen van speciale talenten in mensen en wat hen belemmert deze talenten te benutten. Marike is in staat snel  een veilige omgeving te creëren waardoor zij zich veilig voelen en persoonlijke groei mogelijk is. Ook geeft zij inzicht in de talenten van anderen die daardoor ook beter benut kunnen worden.

Na de kunstacademie heeft zij ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, onder andere als modeontwerpster bij Blacky Dress en Zaza mode, waarna zij koos voor Bedrijfsleider Creative Merchandising bij Benetton.

Daarnaast heeft zij altijd de behoefte gehad om haar talenten ook in te zetten voor de hulp aan anderen, hetgeen zich uitte in het opzetten van modules voor activiteitenbegeleiding van verslaafden in het eerste stadium van ontwenning (exit strategie) bij Parnassia. Ook heeft zij zich bezig gehouden met motivatiebegeleiding van kinderen.

Uiteindelijk koos Marike voor het ondernemerschap als eigenaresse van een evenementenbureau. Naast de voldoening van het uiten van haar creativiteit was ook hier het brengen van een diepere boodschap belangrijk. Klanten waren onder meer organisaties als Memisa, Mensen in Nood, Cordaid, het Ministerie van Buitenlandse zaken en ROC Mondriaan.

De inspiratie om mensen directer te kunnen helpen met het ontwikkelen en uitbouwen van hun talenten bracht Marike ertoe om de coaching opleiding post HBO Competentiegericht Coachen te volgen. De oprichting van Samen Werken was daarvan een logisch gevolg.

Marike voert niet alle opdrachten zelf uit maar maakt incidenteel ook gebruik van collega’s met een vergelijkbare achtergrond.